Noul COD RUTIER: De vineri, vorbitul la telefon „costă” cât un smartphone. Ce trebuie să respecte şoferii şi pasagerii

De vineri, 6 februarie, dacă vorbești la telefon fără handsfree în timp ce conduci mașina, riști o amendă de la Poliția Rutieră cam cât un smartphone nou. Dacă apeși prea tare pedala de accelerație, poți plăti până la 9.600 de lei, iar dacă nu achiţi la timp, riști să rămâi fără permis. Noul Cod Rutier va aduce schimbări în buzunarele șoferilor care nu respectă legea. vorbit-la-telefon-la-volan-1024x768

Noile prevederi ale Codului Rutier vor intra în vigoare în data de 6 februarie, după ce Executivul a actualizat regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier în luna ianuarie, printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit reglementărilor, șoferii surprinși că vorbesc la telefon în timp ce șofează vor primi o amendă de 1.600 de lei, sumă ce depășește în multe cazuri prețul unui telefon nou. De asemenea, aceeași sumă o vor avea de plătit și șoferii care nu poartă centura de siguranță. Totodată, conducătorii auto care nu își vor plăti amenzile de circulație vor rămâne fără permis.

Mai mult, şoferii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă, inclusiv pentru banchetele din spate, trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.