Metode simple prin care poți afla dacă telefonul tău este interceptat

În prezent, există un număr de metode eficiente și indicii prin care o persoană poate afla dacă telefonul îi este interceptat.cum-aflu-cine-asculta-telefonul

Înainte de a vă prezenta lista de mai jos, probabil ar trebui să menționăm faptul că nu există viruși în adevăratul sens al cuvântului pentru sistemul de operare al celor de la Google, Android fiind, de fapt, creat pe modelul Sandbox. Cu toate acestea, sistemul de operare a atras pe parcursul timpului majoritatea programelor de tip malware, iar un număr mare de dispozitive încă sunt vulnerabile în prezent

”Cum aflu dacă telefonul meu este ascultat?”. Aceasta este o întrebare pe care multe persoane și-au adresat-o în ultimul timp. După dezvăluirile făcute de Edward Snowden, lumea a devenit din ce în ce mai interesată de aspectele legate de securitate și de metodele prin pot afla dacă au de-a face cu un telefon ascultat. Deși majoritatea programelor menite să realizeze acest lucru sunt, de cele mai multe ori, bine ascunse, există anumite elemente care le pot da de gol. Cele de mai jos sunt doar câteva dintre numeroasele metode și indicii care pot scoate la iveală un program spion.

Cum aflu dacă telefonul este ascultat: Monitorizarea consumului de date

Smartphone-urile din prezent vă oferă capacitatea de a vă monitoriza cu atenție traficul de date efectuat de pe telefonul dumneavoastră. De cele mai multe ori, acest lucru este folosit pentru a nu atinge cantitatea maximă de date care pot fi transferate. De asemenea, în unele situații oamenii se folosesc de această unealtă pentru a vedea care sunt aplicațiile cele mai solicitante din acest punct de vedere.

”Tethering and Hotspot”, Facebook, Google Play sau anumite jocuri se află de obicei în fruntea listei. Dacă însă o aplicație relativ simplă, precum un dicționar sau un ”reader”, consumă mult prea multe date, atunci sunt șanse mari ca telefonul să fie compromis. Diferența sesizabilă între datele folosite de aplicații și suma totală afișată ar putea fi un alt indicator.

Cum afli dacă ai telefonul interceptat: Descărcarea rapidă a bateriei

Un telefon ascultat întotdeauna se va descărca mai repede decât unul care nu a fost infectat. În cazul în care autonomia bateriei scade foarte mult pe parcursul a câteva zile, cauza principală ar putea fi un program malițios. Însă, din anumite motive, sunt mici șanse să aveți de-a face cu astfel de programe. Troienii, de exemplu, sunt creați în așa fel încât să nu aibă un impact sesizabil asupra bateriei.

Din moment ce astfel de programe au rolul de a fura date personale, ele pot rămâne inactive pentru o perioadă mare de timp până când își încep activitatea.

Cum aflu dacă telefonul este spionat: Închideri sau restartări automate

În cazul în care nu ați efectuat un root telefonului, atunci software-ul instalat ar trebuie să dea dovadă de o stabilitate foarte bună. Tocmai de aceea, trebui să fiți foarte atenți la situațiile în care telefonul se închide sau se repornește fără să fi fost atins. Cauza ar putea fi o aplicație instalată recent care, însă, nu a fost optimizată foarte bine, sau chiar un program de tip malware.

Orice aplicație care nu pare de încredere ar trebui eliminată în cazul în care veți observa în continuare un comportament anormal din partea terminalului. Dacă nici această soluție nu se dovedește eficientă, atunci este posibil ca telefonul să fi fost deja infectat.

Mesaje text ciudate

Aplicațiile dăunătoare funcționează deseori prin trimiterea unor diverse mesaje, care sunt ascunse, pentru a nu fi văzut de către utilizator. Uneori, însă, acestea nu vor funcționa corespunzător, iar dacă observați mesaje ciudate, formate din secvențe numerice, atunci sunt este posibil ca o aplicație spion să fie activă pe telefon

Durata mare până la închiderea telefonului

Înainte ca un telefon să se închidă, acesta trebuie să închidă absolut toate procesele care rulează în acel moment. Un telefon infectat cu o aplicație de spionaj va transmite date către un alt dispozitiv, iar în cazul în care acesta trebuie închis, finalizarea acestuia va prelungi perioada de timp până când telefonul va fi oprit

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.