Tunul anti-dronă este acum disponibil. Poţi captura sau distruge aparatul de zbor

Cei care sunt deranjaţi de dronele care le survolează proprietatea privată au acum la dispoziţie o armă dedicată cu care să le doboare. Tunul SkyWall100 oferă precizie mare, astfel că aparatele de zbor pe care le ia în „colimator” au puţine şanse să scape.tinta

Dezvoltat de compania britanică  OpenWorks Engineering, tunul poate trage cu mai multe tipuri de proiectile propulsate de gaz, printre care: SP 40 – conţine o plasă care prinde drona şi apoi o aduce la sol cu o mică paraşută, SP 80 – cu plasă şi ECM (contramăsură electronică), care distruge echipamentele electronice ale aparatului de zbor, şi SP10 –  doar cu plasă.plasa

Arma anti-dronă are o greutate de 10 kg şi dispune de un sistem de ochire cu laser. Pentru a o putea doborî sau captura, distanţa maximă până la dronă trebuie să fie de maxim 100 de metri.

Compania lucrează şi la o turelă anti-dronă, SkyWall300, care operează autonom. Aceasta poate fi montată pe o proprietate şi intercepta singură dronele care intră pe aceasta.

OpenWorks Engineering nu a anunţat încă preţul tunului SkyWall100 şi nici data la care acesta va fi disponibil, potrivit go4it.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.