Moştenitorii soţiei lui Joseph Goebbels, cea mai bogată familie a Germaniei

Descendenţii soţiei Ministrului de Propagandă Joseph Goebbels au devenit cea mai înstărită familie din Germania, nepoţii Magdei Goebbels având o avere netă de aproximativ 31 miliarde de euro, dețin printre altele și fabricile BMW.joseph-goebbels

Copiii lui Harald Quandt, fiu al soţiei lui Goebbels dintr-o altă căsnicie, au în prezent o avere netă de aproximativ 24,5 miliarde de lire sterline (31,18 miliarde de euro), scrie dailymail.co.uk.

Familia Quandt, care deţin 46,7 la sută din acţiunile producătorului german BMW, i-au depăşit la avere pe fondatorii lanţurilor de supermarket Lidl şi Aldi, lideri în topul bogaţilor naţiunii de-a lungul ultimului deceniu, potrivit revistei Manager.

Una dintre cele mai influente femei ale regimului nazist, Magda Goebbels, s-a căsătorit cu aliatul lui Adolf Hitler în 1931. Cu zece ani în urmă, Magda se căsătorise cu Günther Quandt, cei doi având un fiu pe nume Harald.

În 1929, Magda l-a părăsit pe Quandt şi s-a căsătorit cu Goebbels doi ani mai târziu. Hitler a fost cavalerul lor de onoare. Harald Quandt a trăit cu mama sa şi cu Goebbels înainte să se înroleze în armata germană, în 1939. Harald a fost şi într-o tabără a prizonierilor britanici de război în Libia, până când a primit o scrisoare de rămas-bun de la mama sa, din buncărul din Berlin al lui Hitler.

“E probabil ca tu să fii singurul care poate continua tradiţia familiei noastre”, a scris Magda atunci. La scurt timp după trimiterea scrisorii, aceasta şi Goebbels şi-au omorât cei şase copii, după care s-au sinucis când forţele sovietice încercau să pătrundă în buncăr.

Harald şi fratele său vitreg Herbert au moştenit mai târziu averea familiei Quandt, construită prin producţia de arme şi rachete pentru nazişti, potrivit The Times.

Herbert a împiedicat prăbuşirea BMW în anii ’60 după susţinerea unor noi modele de automobile, iar succesul uriaş înregistrat de atunci de către companie i-a ajutat pe cei doi să urce treptat în clasamentul bogaţilor din Germania.

Harald a murit într-un accident de avion în 1967, în Italia, iar Herbert a murit în 1982.

Fiicele lui Harald Quandt, Coleen-Bettina Rosenblat-Mo, în vârstă de 51 de ani, Anette-Angelika May Thies, de 59 de ani, Gabriele Quandt, de 61 de ani, şi Katarina Geller-Herr, de 62 de ani, s-au păstrat departe de atenţia publică, în ciuda averii lor.

Goebbels a fost unul dintre cei mai importanţi şi influenţi oameni din Germania nazistă. Hitler l-a numit la conducerea aparatului de propagandă al partidului în 1929, oferindu-i un rol esenţial în implementarea agendei dictatorului.

Joseph Goebbels a organizat atacuri împotriva evreilor, le-a interzis accesul în lumea artei şi a presei, a cenzurat ştirile şi a susţinut filmele de propagandă nazistă.

Odată ce al Doilea Război Mondial s-a întors în favoarea Aliaţilor, Goebbels a intensificat propaganda cu scopul de a convinge poporul german de ideea de “război total” şi de mobilizare.

Apropiatul lui Hitler şi soţia sa şi-au pus capăt vieţii, după ce şi-au omorât cei şase copii cu pastile de cianură la o zi după ce Hitler s-a sinucis în 1945.

Topul bogaţilor Germaniei

1. Familia Quandt – acţionari la BMW – 31,18 miliarde euro

2. Familiile Karl Albrecht şi Heister – proprietari Aldi Sued – 18,3 miliarde euro

3. Familia Schaeffer – producători de rulmenţi cu bile – 17,6 miliarde euro

4. Theo Albrecht Jr. – proprietar Aldi Nord – 16,5 miliarde euro

5. Dieter Schwartz – proprietar Lidl – 14,5 miliarde euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.