Teatru Radiofonic Online

Mai tineți minte serile în care teatrul radiofonic ne umplea inima? Nu trebuia decât să asculți și să-ți imaginezi întreaga poveste. Din cutia magică ieșeau voci care se întipăreau adânc în sufletul nostru: Calboreanu, Vraca, Birlic. Să știți că teatrul radiofonic nu a murit, alte voci au luat locul celor clasice. Întreaga poveste ne-o spune cel mai vechi angajat al teatrului, un batrân care-a format cele mai puternice voci din România. Liniste, începe piesa!

Ce poveste sonoră! Câte senzații! Ce inflexiuni! În epoca vizualului agresiv, teatrul radiofonic rezistă încă miraculos. În fiecare săptămână, actori celebri ai scenei românești dau viață celor mai râvnite roluri din dramaturgia lumii. De la Hamlet, la Tartuffe nimic nu li se refuza în fața microfonului. Un singur lucru îi califica cu desăvârșire: vocea. Talentul se preschimba în voce.

Omul care stie cele mai bune voci din țară, singurul căruia i se permite să refuze vreo celebritate, este Vasile Manta.

Stăpânul butoanelor, Vasile Manta este inginer de sunet, regizor, doctor în teatru și cel mai vechi angajat al studiourilor de teatru din radioul național. Maestrul a lucrat și cu Vraca sau Birlic, dar și cu Marcel Iureș sau Maia Morgenstern.

Teatrul radiofonic a făcut vedete din voci. Și chiar dacă nu există actor în România care să nu fi înregistrat măcar o dată o piesă la radio, cei care au revenit iar și iar au devenit voci celebre, inconfundabile.

Fonoteca de aur cuprinde aproape 12.000 de înregistrări. Au fost adunate într-o bază de date ce se poate accesa online.

Mai jos va punem la dispozitie cateva link-uri unde puteti sa ascultati TEATRU RADIOFONIC pe internet:

Dacă mai cunoaşteţi si alte site-uri vă rugăm sa le scrieţi in comenturi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.